Ikke noget tøj på – en bar røv anmelder kunst

I denne performance satte jeg min røv, der ikke havde nogen bukser på, på spil og lod den anmelde og samtale om andres kunst, I håbet om, at min røv, i disse usynlige benklæder, ville kunne tale med et så åbensindet udgangspunkt, at det ville åbne nye perspektiver på disse værker. (se mere nedenfor)

Optagelser fra anmeldelse d. 11. maj – 2017, hvor Røven anmeldte udstillingen
“Timekeeper af Sarah Sze, samt udstillingen #vangoal af Kristoffer Akselbo.

Optagelser fra anmeldelse d. 4. Juni – 2017, hvor Røven anmeldte udstillingen
“I am also stepping on wet sand” af Carla Zaccagnini og Santiago Garcia Navarro på SixtyEight Art Institute

 

//scroll down for english abstract//

Ikke noget tøj på
Med bar røv i kunstens tjeneste

I et kendt eventyr endte en kejser med at stå med røven bar, da han prøvede at vise verden, at han sagtens kunne se, og sætte pris på de finere ting i livet. Selvom denne kejser gerne fremstilles som lidt pinlig, så synes jeg dog også, at det at kejseren valgte at tro på andre bukser end dem han selv mærkede på egen røv, kan læses som om en prisværdig åbenhed overfor andre syn på verden end hans eget.

Af den grund synes jeg også det er værd at gøre et nyt forsøg med bar røv og fine sager. I løbet af udstillingen “Først ud- så ind/ Sydhavn Station” på Den Frie Udstillingsbygning vil jeg derfor, sætte min røv, der ikke har nogen bukser på, på spil og lade den anmelde og samtale om kunstværker der bliver vist i andre kunst- og udstillingsrum, på samme tid. Jeg håber på, at min røv, i disse usynlige benklæder, vil kunne tale med et så åbensindet udgangspunkt, at det åbner nye perspektiver på disse værker. I er alle inviterede til at komme at lytte med, og også til at blande jer i samtalen hvis i har lyst!

Disse anmeldelser vil foregå i et slags røvdukketeater, der er baseret på et maleri af kunstneren Cornelis van Troost i 1739, og som har titlen: “De Vildledte – Ambassadøren for Kanaljerne viser sig i vinduet på Herberget t’Bokki i Haarlemmerhout”. Maleriet er er baseret på en faktisk hændelse hvor en ukendt person, i denne landevejskro med et blakket ry, angiveligt lod sig annoncere som ambassadøren af Marokko, hvorefter han eller hun, under stor ceremoni, stak sin talende røv ud af vinduet. Jeg har fået genoptrykt dette billede, og vil i udstillingsperioden lade min egen røv vise sig i vinduet.

Datoer hvor min røv vil vise sig i vinduet:

Torsdag d. 11. 2017 Maj kl. 19.00

Søndag d. 4 juni  2017 kl. 15.00

Hvor:
Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1
2100 Kbh Ø

English abstract:
For an exhibition at “Den Frie Kunstbygning” in Copenhagen, my ass is reviewing other artworks that are currently displayed in and around Copenhagen. It makes a point of reading Hans Christian Andersens’s famous tale of “The Emperors New Clothes” as a positive story of a person in power that dares to see things from the viewpoint of others, and to believe in other pants than those he can see for himself,  with his own eyes. In this project I thus put on the invisible pants of the emperor myself, in the hope of taking a likewise openminded look at other peoples art, also when I don’t see the point – or their pants – with my own eyes.. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.