Nye spirer på historiens losseplads

Durational work: Fra 2023 og så længe håbet holdes i live

Materialer: En skive tomat fra mit lokale supermarked//Jord hentet udenfor Amagerport i København, hvor byens latrinoplagringsplads lå, indtil Københavns kloakering // En smule nutidig gødning, af eget urin opblandet med vand, forholdet 1:10 // En masse håb for en fremtid med andre værdier. 

Kunsthistorien er fuld af betydningsmættede billeder af anretninger af liv, død, forgængelighed og forfængelighed fortalt i anretninger af mad og dækkede borde. Denne potte er mit samtidsbud på sådan et billede -og den består af en nutidstomat sået i gammel historisk ladet jord, fra den latrinoplagsplads i København hvor al byens lort førhen blev oplagret og videresolgt til bønderne. Det handler blandt andet om om værdi og om hvem, hvad hvordan og hvormeget vi bør betale og have at leve for. 

Værket blev påbegyndt på gruppeudstillingen Aber Dabei på FAA-project room, udvidet og videreudviklet til udstillingen ”Ud af Røret” på  Captive Portal i 2023 og det lever nu videre i private vindueskarme og i mine store forhåbninger til evig cirkulation og værdien af vores pis og lort. På begge udstillinger kunne gæsterne nemlig tage en plante med hjem, uden traditionel betaling. Betalingen for potten og planten var nemlig anliggende imellem planten og dens nye oppasser – idet man betaler den for at vokse med gødningskraften af ens eget tis.  Jeg tilbød dog at man kunne få en lille startpakke af mit eget tis med.

Share