En bus-kampagne og ny lorteøkonomi i farver

“Hvorfor kan et træ ikke hedde pluplusch og pluplubasch når det har regnet på det” spurgte dadaisten Hugo Ball i hans Dada-manifest fra 1916. Med mine forstillinger om en ny lorteøkonomi spørger jeg stedet: hvorfor kan denne regn ikke få farver og dryppe på degnen (og alle os andre) og fungere som betaling i stedet for de kedelige valutaer vi i dag benytter os af.

Måske? Det er bare en ide og du er velkommen til at tænke med!Tænk hvis alle mennesker kunne få betaling for at gå på toilettet

I august måned 2022 – kørte bus 9A rundt i København med en opfordring til at overveje dette. Det gjorde den som et del af mit bidrag til kunstudstillingen “Hvis tiden er vigtig” på udstillingsstedet Sydhavn Station.

Udover dette værk på bussen, var der også en plakat på busstoppestedet foran Sydhavn Station,  hvor tanken uddybedes med en opfordring til at forestille sig en faktisk scene fra denne nye lorteøkonomi – 50 år fra nu.

I denne scene kommer en ældre kvinde ud fra toillettet og får betaling i farvede dråber, fordi lorteøkonomien er en økonomi der befrier os fra det grå hverdagsslæb og giver alle plads til “et liv i flere nuancer”. 

Plakat til busstoppestedet på pladsen foran Sydhavn StationShare